Як вибрати квіти на похорон

венок на похороны с розами и хризантемами фото

Квіткові помічники

З давніх часів, проводжаючи людину в останню путь, рідні та близькі приносять на церемонію прощання букети, вінки та інші квіткові композиції. Ритуальна флористика як окремий вид мистецтва допомагає мовою квітів висловити найсильніші емоції. У день жалоби як ніколи потрібна допомога посередників для прояву почуттів.

Які квіти можна вибрати для ритуального букета? В якій кількості та яких кольорів? Чи можна прикрашати похоронний букет? Чи потрібне пакування? Актуальні питання, на які ми спробуємо дати розгорнуту відповідь.

Скільки квітів має бути у похоронному букеті

Є тільки одна чітка вказівка: за нашими традиціями в букеті має бути ПАРНА кількість квітів. Але це буде дві гвоздики або сотня троянд – вибір тільки за вами і залежить від особистих переваг і цілей підношення.

Деякі традиції дивовижно відрізняються від наших. Наприклад, у США та Європі немає правила щодо парного числа, композиція може складатися з будь-якої кількості квітів. У Грузії навпаки – живим дарують парну кількість рослин, а на похорон приносять непарне. У нашій країні прийнято купувати переважно живі квіти для жалобного букета.

Хтось хоче віддати шану другу, далекому родичу, колезі, у такому разі варто вибрати невеликий лаконічний букет, такий як 16 червоних троянд. А когось емоції переповнюють настільки, що й величезна композиція насилу вміщує почуття.

16 роз на похорон фото

Який колір вибрати

Тут також не може бути чітких вказівок, як і заборон. Тільки рекомендації. Ми не будемо перераховувати очевидні речі, такі як недоречність яскравих кольорів, строкатої упаковки та пишних бантів.

Найчастіше в ритуальній флористиці використовується не більше трьох різних кольорів. Щоб визначитися, які відтінки вибрати, зверніть увагу на наступні поради.

ЧЕРВОНИЙ – класика траурного букета. Цей колір символізує любов у будь-якому прояві, сильну прихильність, повагу, вдячність, страждання життя. Будь-який відтінок червоного є універсальним – букет яскраво-червоних троянд або гвоздик можна покласти на могилу і близької людини, і далекого родича, і жінці, і чоловікові.

БІЛИЙ – теж загальноприйнятий колір у похоронних композиціях. Його обирають і на великі урочистості, і до жалобних подій. У будь-якій кількості білі квіти «говоритимуть» про світлий смуток, чисті, щирі почуття, піднесеність церемонії прощання.

РОЖЕВИЙ – підходить виключно для дівчат, молодих жінок. У цьому кольорі свіжість молодості, ніжність, зворушливість. Букет у рожевих тонах може означати романтичні почуття чи трепетну дружбу.

ЖОВТИЙ – це не тільки колір життєрадісності, а й символ розлуки. Букет з жовтих квітів можна вибрати для людини, яка дуже любила життя і раділа кожній її миті. У такому разі букет буде втіленням затишку та теплих спогадів.

СИНІЙ досить нечастий колір для траурної процесії. Він символізує глибокий смуток, горе, але також мудрість покійного. Сині квіти прийнято приносити на похорон чоловіка.

Можна вибрати більш ніжний варіант синього – БЛАКИТНИЙ, і тоді цей колір означатиме легкість, подяку, нескінченність. Такий букет можна покласти і на могилу дівчини або близької людини, до якого відчуваєте особливо теплі почуття.

ЧОРНИЙ – безумовно, колір печалі, скорботи, знак уникнення земних радостей. Чорні троянди або кали в жалобному букеті символізують життєвий досвід, поважний вік. Букет у темних тонах прийнято вибирати для чоловіків.

Чи потрібне пакування

У букетів на похорон особливі прикраси – жалобні. Для обгортки використовується переважно чорний пакувальний папір. Букет може бути перев’язаний чорною стрічкою або мати елементи темного декору у складі композиції.

Траурний кошик квітів – найпопулярніше оформлення букета. Такі композиції виглядають солідно, сумно-урочисто і зручні для транспортування до місця прощання або поховання.

Наступного разу ми розповімо про сорти та види рослин, що найбільш підходять для похоронних композицій.

Щоб прочитати всі новини, переходьте до розділу Статті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.